Sophie Hannah: Suljettu arkku

Agatha Christien luoman mestarietsivä Hercule Poirot’n tarinaa jatkava dekkaristi Sophie Hannah on sijoittanut toisen romaaninsa tapahtumat agathachristiemäisesti varakkaan kirjailijan kartanoon ja tietenkin perintökysymysten äärelle. Poirot on kollegansa, poliisikomisario Edward Catchpoolin kanssa kutsuttu Lady Athelinda Playfordin toimesta kartanoon viikonlopun viettoon.

Suljettu arkku -kansikuva

Lady Playford on muuttanut testamenttiaan ja jättää perintönsä sihteerilleen Joseph Scotcherille ja ilmoittaa tästä muutoksesta kartanossa järjestettävällä illallisella. Pian tapahtuu murha, jota Poirot ja Catchpool ryhtyvät tietenkin selvittämään.

Miten ladyn oletettu testamenttimuutos vaikuttaa tapahtumiin? Kenelle perintö loppujen lopuksi on luvassa? Kartanoon on kokoontunut sekalainen seurakunta ladyn lähipiiriä, joista useammalla kuin yhdellä löytyy motiivi rikokseen, mutta kuka onkaan syyllinen? Hannah kieputtelee juonta osaavasti ja poirotmaisen tyylikkäästi. Kertojaksi tulee myös komisario Catchpool, joka on edellisen seikkailunsa jäljiltä kärsinyt mainekolauksia.

Hauskana kuriositeettina on mieleenpainuvat nimet, jotka Hannah on antanut hahmoilleen. Smithit ja Williamsit kalpenevat sellaisten sukunimien kuin Gathercole, Playford ja Scotcher rinnalla.

Jos mitataan sitä, miten hyvin Hannah onnistuu toisintamaan Poirot-seikkailua uskottavasti, hän onnistuu jälleen hyvin. Tosin christiemäisessä juonenkieputtelussa on hieman maneerisuuden makuakin. Myös rikokset tuntuvat astetta raaemmilta ja mässäilevämmiltä Hannahin käsittelyssä. Agatha Christien Poirot-hahmosta pitäville Hannah kuitenkin tarjoaa jälleen lohdullista ja mukavaa ajanvietettä.

Sophie Hannah: Suljettu arkku
Closed Casket
Suom. Terhi Vartia
2016, WSOY
321s.
Kansi: Heike Schuessler

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s