Virpi Hämeen-Anttila: Kirkkopuiston rakastavaiset

Kirkkopuiston rakastavaiset -kansikuva.

Virpi Hämeen-Anttilan dekkarisankari Karl Axel Björk on palannut Berliinistä takaisin Helsinkiin ja siirtynyt sisäministeriön hommista setänsä yritykseen töihin. Kuinka ollakaan, pian hän päätyy kuitenkin myös selvittämään rikosta, joka näyttää aluksi joltain aivan muulta. Helsingin Vanhasta kirkkopuistosta löytyy kaksi ruumista, nuoren naisen ja miehen, jotka paljastuvat rakastavaisiksi. Salasuhteessa elänyt pari vaikuttaa ensin tehdeen kaksoisitsemurhan. Amatöörisalapoliisi-virkamies Björk kuitenkin päätyy pian tutkimuksissaan toisenlaisiin epäilyihin.

Pariskunnan tutkinnat johtavat jäljet yläluokkaisiin piireihin ja myös lähelle Björkin omia sukulaissuhteita. Pian Björk onkin syvällä synkässä rikosvyyhdissä. Samaan aikaan Björk tasapainottelee omien, monisäikeisten naissuhteidensa – Lisbetin, Idan ja Katjan – kanssa.

Kirkkopuiston rakastavaiset on Hämeen-Anttilan Björk-sarjan kuudes osa. Hämeen-Anttilan vahva 1920-luvun ajankuva, alati raaemmiksi käyvät rikokset ja toisaalta tietynlainen kerronnallinen keveys luovat keskinäistä kontrastia, joka tuo vahvasti mieleen Agatha Christien. Vaikka Hämeen-Anttilan oma ”salapoliisihahmo” Björk ehkä häviää vivahteikkuudessaan Christien sankareille, on Karl Axel Björkissä toisaalta ehkä suomalaisittain tutumpaa jäyhyyttä ja uskottavuutta.

Jokaisella romaanillaan Hämeen-Anttila tuo päähenkilöään enemmän ja enemmän likoon myös nivomalla Björkin suhteita, työtä ja sukulaiskytköksiä tiukemmin kiinni varsinaiseen rikosmysteeriin, mikä toimii ratkaisuna hyvin.

Osallistun kirjalla Helmet2020-lukuhaasteeseen #17 (tutkijan kirjoittaja kirja).

Virpi Hämeen-Anttila: Kirkkopuiston rakastavaiset
2019, Otava
317s.
Kansi: Timo Mänttäri

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s