Ruth Ware: Rouva Westaway on kuollut

Ruth Waren dekkarin päähenkilö on tällä kertaa Harriet Westaway, Hal, joka työskentelee äidiltään perityssä ennustuskojussa ennustaen turisteille Tarot-korteista West Pier -laiturilla Brightonissa. Köyhä ja velkaantunut Hal kamppailee rahavaikeuksien kanssa, kun hän yllättäen saa kutsun isoäidikseen nimetyn Hester Westawayn testamentin lukutilaisuuteen hulppeaan kartanoon Englannin maaseudulla.

Ainoa ongelma on, että hänellä ei ole mitään käsitystä siitä, kuka kuollut henkilö on, kenet hän tiedon mukaan olisi perinyt. Hal ajattelee kyseessä olevan erehdyksen, mutta päätyy silti rahahuolistaan epätoivoisena lähtemään tilaisuuteen.

Kartanossa Halia on vastassa porukka oletettuja ”sukulaisia”, jotka elävät kovin erilaista, yläluokkaista elämää. Hal pistää näyttelijänlahjansa peliin ja soluttautuun uuteen sukuunsa, josta alkaakin paljastua monenlaisia mysteerejä.

Ware rakentaa jännäriinsä jälleen kierteisen juonen, jonka mukana on helppo pysyä, vaikka uskottavuuden kanssa sillä ei välttämättä ole juurikaan tekemistä. Waren päähenkilöt ovat aina nuorehkoja valkoisia naisia, joskin tällä kertaa ainakin Halin sekava rahatilanne tuo uudenlaisia sävyjä päähenkilön tilanteeseen. Ennustajan työ on niin ikään melko yllättävä ammatinvalinta päähenkilölle, mikä ei sinänsä toki haittaa.

Kokonaisuutena Waren tarina on jälleeen viihdyttävä mysteerikimppu, josta ei puutu kiperiä tilanteita eivätkä juonenkäänteetkään aivan perinteisemmästä päästä ole.

Osallistun kirjalla Helmet2021-lukuhaasteeseen #1 (kirjassa kirjoitetaan päiväkirjaa).

Ruth Ware: Rouva Westaway on kuollut
The Death of Mrs Westaway
Suom. Antti Saarilahti
2018, Otava
399s.
Kansi: Trevillion Images

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s