Daniel Cole: Marionetti

Marionetti jatkaa Daniel Colen hittidekkarin Räsynuken jalanjäljissä. William Fawkesin työpari Emily Baxter on ylennetty ylikomisarioksi. Hän saa tutkittavakseen brutaalin murhan, joka lähentelee raakuudessaan Räsynuken tyyliä. New Yorkin Brooklyn Bridgeen on ripustettu ruumis, jonka rintaan on viilletty sana SYÖTTI. Vähän myöhemmin löytyy ruumis myös valtameren toiselta puolelta, Lontoosta. Tällä kertaa rinnasta löytyy teksti NUKKE.

Jälleen vaikuttaa siltä, että ollaan sarjamurhaajan jäljillä. Baxter ei enää työskentele Fawkesin kanssa, mutta tietenkin hänkin sekoittuu rikosvyyhtiin. Myös FBI ja CIA työntävät lusikkansa samaan soppaan.

Vauhtia ja vaarallisia tilanteita kuvottavien rikosten rinnalla riittää tässäkin tarinassa. Päähenkilöt jatkavat karikatyyrimäisinä, liioiteltuina ja kovanaamaisina, yksiulotteisina, hahmoina. Niin ikään Räsynukesta tutut suomennosratkaisut mietityttävät (”aseistettu vasteyksikkö”?).

Elokuvamaisesta, draama edellä kulkevasta juonesta pitäville, ja toisaalta raakuuksia kavahtamattomille, Cole tarjoilee taas taattua laatua. Yllätyksellisyyttä – muuten kuin ehkä paikoitellen juonen osalta – ei kuitenkaan tältäkään jännäriltä kannata odottaa.

Daniel Cole: Marionetti
Hangman
Suom. Jaakko Kankaanpää
2018. Gummerus
426s.
Kansi: Blacksheep/Orionbooks / Shutterstock

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s