Maria Adolfsson: Myrskyvaroitus

Ruotsalaisen Maria Adolfssonin Doggerland-nimiseen kylään sijoittuvan dekkarisarjan päähenkilö on rikoskomisario Karen Eiken Hornby. Myrskyvaroitus on sarjan toinen osa. Siinä vietetään myrskyistä joulunaikaa, kun paikalliselta Noorön saarelta löytyy eläköityneen opettajan ruumis. Pian tapahtuu toinenkin murha ja juoni alkaa käydä entistä tiheämmäksi.

Pian käy myös ilmi, että murhiin saattaa olla sekaantunut Karenin omia sukulaisia, jotka asuvat Noorön saarella. Uusi tieto sekoittaa Karenin virka- ja henkilökohtaisen elämän ennennäkemättömällä tavalla. Karenin henkilökohtaiset ihmissuhteet sekoittuvat tarinaan muutenkin, sillä samaan aikaan hän huolehtii hyvästä ystävästään, joka elää väkivaltaisessa avioliitossa.

Adolfssonin Doggerland-sarjan dekkarit ammentavat nordic noirin parhaista piirteistä. On syrjäinen, tuulinen skandinaavikylä. Päähenkilö Karenilla on traumaattinen menneisyys onnettomuudesta, jossa hän on menettänyt sekä miehensä että pienen lapsensa. Karen syyttää tapahtuneesta itseään ja hukuttaa murheensa työntekoon.

Adolfsson ei kuitenkaan ryve päähenkilön traumassa vaan pikemminkin tuo häneen sen kautta inhimillisyyttä. Muutenkin Karenista piirtyy esiin varsin tavanomainen, keski-ikää lähenevä, työlleen omistautunut nainen ja siten kohtalaisen miellyttävä päähenkilö. Rikoksen osalta Karen joutuu itsekin loppupuolella vaaratilanteisiin.

Maria Adolfsson: Myrskyvaroitus
Stormvarning
Suom. Sirkka-Liisa Sjönlom
2019, Tammi
408s.
Kansi: Depositphotos

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s