Sofie Sarenbrant: Häpeänurkka

Sofie Sarenbrantin Emma Sköld -kirjat muodostavat vetävän ja modernin ruotsalaisdekkarisarjan. Tällä kertaa tarina alkaa Tukholmasta, jossa nuori tyttö Julia asettuu junaraiteille odottamaan kuolemaa. Samaan aikaan toisaalla Ruotsissa Magnus-nimistä miestä ollaan hautaamassa elävältä. Mikä näitä tapauksia yhdistää ja miten tilanteisiin on päädytty? Sitä Emma Sköld kollegoineen lähtee selvittämään.

Sarenbrantin dekkarisarjassa juonet on punottu taitavasti ja kiinnostavasti, eikä lopputulosta aina arvaa ensisivuilta. Sen varsinainen vetonaula on kuitenkin miellyttävä pääosahahmo Emma. Hän on jokseenkin tavanomainen nuorehko naispoliisi, joka kyllä vedetään usein selvittämiensä juttujen juonenkäänteisiin ja vaaroihin, mutta jolta puuttuu monille dekkarisarjoille tuttu yltiötraumaattinen tausta.

Nyt Emma on vastikään palannut äitiyslomalta. Vauvan isä on Emman kollega Nyllet, joka haikailee Emmaa takaisin ja huolehtii parin yhteisestä tyttärestä. Emman sisko Josefin on tarinaan liittyvän nuoren tytön äiti, joten sitäkin kautta Emman henkilökohtainen elämä sekoittuu juonenkäänteisiin.

Tarina sivuaa koulukiusaamista ja masennusta. Kokonaisuutena eri juonilinjat sulautuvat hyvin yhteen. Sarenbrantin dekkareissa ansiokasta on usein myös tarinoiden lopetus: se jää usein ilmaan roikkumaan ja jännittävään cliffahangeriin – niin tälläkin kertaa.

Sofie Sarenbrant: Häpeänurkka
Skamvrån
Suom. Helene Bützow
2021, WSOY
445s.
Kansi: Maria Sundberg

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s