Jane Harper: Kadonnut mies

Australialainen Jane Harper on varsin tuore tulokas suomennetulla jännitysromaanikentällä. Hänen edellinen romaaninsa Kuiva kausi teki vaikutuksen luonnonolojen tarkalla kuvauksella ja sen kietomisella osaksi taidolla rakennettua jännitysjuonta.

Tällä kertaa ollaan niin ikään kuumuutta hohkaavassa australialaiskaupungissa, Queenslandissa. Siellä sijaitsee tila, jota asuttaa Brightin veljeskaarti. Veljeksistä kaksi, Nathan ja Bub ovat löytäneet veljensä Cameronin kuolleena autiomaasta. Hän näyttää nääntyneen kuolleeksi. Mitä on tapahtunut? Miksi Cameron on lähtenyt ilman vettä vaeltamaan hengenvaaralliseen autiomaahan ja hylännyt vettä ja ruokaa sisältävän autonsa? Tapahtuma vaikuttaa itsemurhalta, mutta veljeksistä erityisesti Nathan epäilee selitystä.

Harper kietoo jännityskertomuksensa juonen tiiviiden ja epäilyttävienkin perhesuhteiden ympärille. Veljesten lisäksi tarinaan astuvat mukaan setä Harry, Cameronin poika Xander ja vaimo Ilse sekä veljesten äiti Liz. Jokainen asettuu vuorollaan epäiltyjen listalle ja kaikilla tuntuu olevan salaisuuksia. Loppujen lopuksi perhesalaisuudet, häpeä ja syyllisyyden taakka ovat teemoja, jotka yhdistävät loppuratkaisuakin.

Harper rakentaa tiheän perhedraamansa taitavasti. Jälleen luonnonolosuhteet, paahtava kuumuus on lähes aistittavissa ja tuo tarinan painostavuuteen lisätehoa.

Osallistun kirjalla Helmet 2023 -lukuhaasteeseen #46 (kirjassa on epätavallinen mies tai poika).

Jane Harper: Kadonnut mies
The Lost man
Suom. Mari Hallivuori
2020 (2018), Tammi
400s.
Kansi: MDCN Creative / Getty Images

Advertisement

Yksi kommentti artikkeliin ”Jane Harper: Kadonnut mies

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s