Maria Adolfsson: Meren ja pirun välissä

Doggerland-sarjan kolmas osa tuo poliisisankari Karen Eiken Hornbyn elämään pop-kulttuurin tähden Lunan. Kuuluisa, valovoimainen laulaja on äänittämässä uutta musiikkia pitkästä aikaa. Karenissa palvottu tähtönen herättää kuitenkin pikemminkin näreyttä, vaikka kaikki tuntuvat olevan hänestä ihastuksissaan. Myös Karenilla vuokralla asuva Leo.

Pian laulajatähti kuitenkin mystisesti katoaa. Epäilys herää, että laulaja olisi tehnyt tahallisen katoamistempun, mutta samaan aikaan löytyy väkivaltaisesti raiskattu nainen. Jäljet johtavat pelätyn sarjaraiskaajan jäljille.

Karenin elämässä on omiakin ongelmia, sillä hän löytää rinnastaan kyhmyn. Samalla hän saa toisenlaisiakin yllättäviä uutisia. Adolfssonin tarinoille tuttua on, että Karen joutuu myös dekkarin loppuvaiheille itse vedetyksi mukaan vaarallisiin tilanteisiin.

Adolfssonin juonenrakennus hipoo epäuskottavuutta tällä kertaa. Rikokset ovat myös varsin raakoja. Juoni kuitenkin pitää hyppysissään ja tarina vetää. Karenin hahmo on edelleen dekkarien sankareista sympaattisimpia.

Osallistun kirjalla Helmet 2023 -lukuhaasteeseen #15 (kirjan nimessä on ja-sana).

Maria Adolfsson: Meren ja pirun välissä
Mellan djävulen och havet
Suom. Terhi Vartia
2020, Tammi
426s.
Kansi: Depositphotos

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s