Elina Backman: Kun kuningas kuolee

Elina Backmanin esikoisdekkari sukeltaa selvittämään vuosikymmenien takaista teinitytön kuolemaa. Tarinan dekkari, mysteerin selvittäjä, on toimittaja Saana Havas vetäytyy kesäksi tädin luokse Hartolan kylään määräaikaisen toimittajan työpestinsä päätyttyä. Salapoliisijuttuja ahmiva ja toimittajanvastoinen Saana törmää Helena-nimisen teinitytön selvittämättömään kuolemantapaukseen kesken lomailunsa ja ryhtyy penkomaan menneisyyttä tapahtumien selvittämiseksi. Samalla hän sukeltaa – klassisesti – pikkukylän vaiettujen salaisuuksien syövereihin.

Samaan aikaan toisaalla rikosylikomisario Jan Leino kutsutaan selvittämään Suomenlinnasta löydetyn, polttomerkityn ruumiin tapausta. Pian löytyy toinenkin ruumis ja pelko ritualistisesta sarjamurhaajasta nousee.

Saanan selvitysten ja Janin Helsingissä tapahtuvien murhatutkimusten polut yhdistyvät tarinan edetessä ja samalla tutustuvat myös Saana ja Jan. Heidän väliselle suhteelle Backman antaa ehkä liikaakin tilaa, vaikka sinänsä syventyminen päähenkilöiden persooniin on ihan kiitettävää.

Backmanin romaanissa on paljon henkilöhahmoja ja useita tarinoita rinnakkain. Saanan ja Janin lisäksi tutustutaan esimerkiksi Janin sairaaseen äitiin, poliisikollega Heidiin sekä moniin Hartolan kylän asukkaisiin, joilla on ollut oma yhteytensä uhriin.

Romaanin nimi viittaa Hartolan kylän myytteihin ja historiallisiin tarinoihin, jotka vilisevät kuninkaallisten ja aatelisten symboliikkaa. Backman takentaa eläväisesti vanhan kylän menneisyyttä ja miljöötä ja hyppelee luontevasti myös eri aikatasojen välillä. Kokonaisuus pysyy käsissä ja vetää hyvin.

Elina Backman: Kun kuningas kuolee
2020, Otava
495s.
Kansi: Elisa Konttinen

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s