Elly Griffths: Jyrkänteen reunalla

Brittiläisen arkeologi Ruth Gallowayn tarina vie jälleen vanhojen luiden äärelle. Tällä kertaa rantakallioiden jyrkiltä reunamilta löytyy ihmisen luita, jotka pian jäljitetään toisen maailmansodan aikoihin. Ruth alkaa tutkia tapausta, johon sekoittuu myös paikallinen kansanedustaja Jack Hastings. Ruthin lisäksi mysteeriä selvittää hänen rikospoliisituttavansa Harry Nelson, jonka eteen tupsahtaa pian useampikin kuolemantapaus. Tarinaan sekoittuu myös Tatjana-niminen nainen Ruthin menneisyydestä, ajoilta, jolloin Ruth on työskennellyt Bosniassa.

En ole lukenut Ruth Galloway -romaaneja ilmestymisjärjestyksessä, joten uutena tietona tulee, että Ruthille on tässä kohtaa tullut lapsi. Pieni tytär on vienyt Ruthin äitiyslomalle, mutta hän päätyy kuitenkin töiden ääreen selvittämään mysteerejä.

Historia ja sota-ajat sekoittuvat Ruthin selvitettäviin mysteereihin tällä kertaa. Lopussa Ruth joutuu myös itse vaaraan ja tarina ottaa jännitykseltään lisää kierroksia. Kokonaisuutena Griffiths tarjoilee kuitenkin tuttua ja suhteellisen leppoisaa dekkaritarinaa, johon sekoittuu yhä enemmän Ruthin ihmissuhdesolmuja.

Elly Griffths: Jyrkänteen reunalla
The House at Sea’s End
Suom. Anna Lönnroth
2018, Tammi
348s.
Kansi: Markko Taina / John Gollop

Jätä kommentti