Paula Hawkins: Tummiin vesiin

Tummiin vesiin on Nainen junassa -hittiromaanin luoneen Paula Hawkinsin toinen romaani, niin ikään on Englantiin sijoittuva psykologinen trilleri. Paikallista Beckfordin kylää halkoo joki, jolla on synkkä historia. Jokeen on kautta vuosikymmenien hukkunut tai hukutettu naisia. Nyt vuorossa ovat olleet nuori Kathy sekä hänen parhaan ystävänsä Lenan äiti Nel. Tapausta alkaa selvittää Nelin sisko Jules sekä tytär Lena. Hyppäsivätkö naiset jokeen itse vai työnnettiinkö heidät sinne?

Hawkins lähestyy tapausta erilaisten näkökulmien kautta. Monet kirjan henkilöistä pääsevät kertomaan näkemyksensä, mikä tuo oman haasteensa juonen seuraamiseen. Oman lisänsä tuo monen ”Hukkuneiden mutkassa” henkensä menettäneen tarinat. Heitä ovat ainakin Libby Seeton, Mary Marsh, Anne Ward, Ginny Thomas, Lauren Slater ja Kate Whittaker.

Vesi ja luonto ylipäätään ovat klassinen trillerien näyttämö, joka täyttää tehtävänsä tässäkin. Naisiin kohdistuvalla väkivallalla on oma roolinsa tarinassa, mutta sillä ei varsinaisesti mässäillä. Hawkinsin romaani on kohtalaisen hyvin toimiva jännitystarina, vaikka jännitteen kasvattamisessa ja yllättävyydessään se ei ylläkään Nainen junassa -tarinan tasolle.

Paula Hawkins: Tummiin vesiin
Into the Water
Suom. Antti Autio
2017, Otava
413s.
Kansi: ei mainittu

Jätä kommentti