Lisa Jewell: Näkymätön tyttö

Saffyre Maddox on 17-vuotias tyttö, jolla on lapsuuden trauma, minkä vuoksi hän on käynyt pitkään terapeutilla. Terapeutti Roan Fours on kuitenkin päättänyt yhtäkkiä lopettaa terapian, mikä saa Saffyren tolaltaan. Hän alkaa varjostaa terapeuttiaan, joka elää vaimonsa Caten ja kahden teini-ikäisen lapsensa kanssa Lontoon hienostoalueella. Saffyre saakin tietää terapeuttinsa elämästä enemmän kuin oli ajatellutkaan. Samaan aikaan Cate alkaa epäillä miestään pettämisestä.

Toisaalla tarinassa seurataan kolmikymppistä opettajaa, Owen Pickiä, jota kaksi oppilasta syyttää yllättäen seksuaalisesta häirinnästä. Owen menettää työnsä ja päätyy katkerana netin incel-foorumien keskusteluihin. Kun Saffyre katoaa, syyttävät katseet suuntaavat Owenin suuntaan.

Jewellin psykologinen trilleri rakentuu kiinnostavasti monien eri henkilöidensä ympärille. Kaikista hahmoista löytyy useampia ulottuuvuuksia ja useampi vaikuttaa jollain tapaa epäilyttävältä. Jännäri pitää otteessaan ja onnistuu lopussa yllättämäänkin.

Lisa Jewell: Näkymätön tyttö
Invisible Girl
Suom. Karoliina Timonen
2022 (2020), WSOY
445s.
Kansi: Maria Sundberg/Art by Sundberg

Jätä kommentti