Salla Nazarenko: Miehen tuoksu

Salla Nazarenkon esikoisromaani kertoo Mallusta, keski-ikäisestä virkanaisesta, joka kertaa omaa seksihistoriaansa. Miehiä ja erilaisia seksikokemuksia onkin ehtinyt kertyä. Yksi miehistä, joka saa paljon tilaa romaanissa, on suomenruotsalainen investointipankkiiri Göran. Ilottomassa avioliitossa elävä Göran päätyy eroamaan puolisostaan, mutta ei Mallun vuoksi.

Mallu kuvaa seksielämäänsä ja näennäistä vapauttaan estottomasti ja tavalla, joka saa ajattelemaan, että hän istuu tilanteensa ohjaajan paikalla. Vapaissa, kepeissä ja rajattomissa suhteissaan hänkin löytää kuitenkin itsensä välillä satutettujen paikalta. Mallu tuntuu haluavan miehiä, jotka eivät kunnioita häntä tai kohtele häntä kovinkaan hyvin vaan päätyvät valitsemaan aina oman etunsa myös Mallun kustannuksella.

Oma oloni muistutti pikemminkin tv-mainosta. Ihminen juo energiajuoman, syö suklaapatukan tai nauttii kupin kahvia. Yhtäkkiä taustalla alkaa soida klassinen musiikki, ja lämpoinen tuuli hivelee ihmisen hiuksia. Hän kääntää ahavoituneet kasvonsa kohti horisonttia. Sininen hetki, siivet, hieno ja täyteläinen Juhla Mokka.”

Miessuhteet ovat värikkäitä ja niiden yksityiskohtia puidaan myös ystävien kesken yksityiskohtia säästelemättä. Inhimillisyyttä välillä kyynisiksikin äityviin seksiseikkailuihin tuovat tunteet, jotka ulottuvat seksiä pidemmälle sekä myös ystävyyssuhteet, joilla voi olla myös traagisia loppuja. Inhimillisyyksissä piilevätkin Nazarenkonin romaanin parhaimmat hetket.

Salla Nazarenko: Miehen tuoksu
2022, Aula & co
220s.
Kansi: Sanna-Reeta Meilahti / Adobestock

Jätä kommentti