Hjorth & Rosenfeldt: Vihan jäljet

Karlshamnin kaupungissa on lyhyessä ajassa tapahtunut peräti kolme murhaa, mikä saa koko paikkakunnan tolaltaan. Vanja Lithner johtaa henkirikosyksikköä, jolla on kiire saada rikokset selvitettyä. Rinnalla häärää myös kriminaalipsykologi Sebastian Bergman, jolla on oma osuutensa rikoksen selvittelyssä.

Mielenkiintoa lisää se, että lukija saa jo tarinan ensimetreillä kolmannen uhrin kohdalla nähtäväkseen nimilistan, josta selviää, keitä murhaajan listalla seuraavaksi on. Melko pian tarinassa päästäänkin oletetun syyllisen tai syyllisten jäljille, mutta tarina ottaa myös uusia kierroksia ja onnistuu kiristämään juonta myös tuttujen hahmojen ympärillä.

Kirjailijakaksikko Michael Hjorth ja Hans Rosenfeldt ovat tehtailleet jo monta osaa Karlshamnilaista poliisisarjaansa. Aiempiin osiin tutustuneille hahmot lienevät tuttuja, mutta uusikin lukija pääsee kelkkaan mukaan suhteellisen helposti. Kaksikko tarjoaa melko perinteistä nordic noiria melko machomaisessa rikos- ja poliisiympäristössä. Tutuista aineksista syntyy silti viihdyttävää rikoskirjallisuutta sellaisen ystäville.

Osallistun kirjalla Helmet 2024 -lukuhaasteeseen #30 (kirja, jossa ei ole nimettyjä tai numeroituja lukuja).

Hjorth & Rosenfeldt: Vihan jäljet
Som man sår
Suom. Elina Lustig
2021, Otava
460s.
Kansi: Pär Wickholm

Jätä kommentti