Ruth Ware: Huonetoveri

Brittiläisen Ruht Waren psykologinen jännityskertomus kietyy kahden tytön välisen ystävyyden ympärille. April Clarke-Cliveden on Oxfordin yliopiston suosituin tyttö, karismaattinen ja valovoimainen. Hän on myös Hannahin ensimmäinen ystävä Oxfordissa. Sitten April murhataan asuntolassa. Hannah on tärkeä todistaja, sillä hän on löytänyt uhrin ja nähnyt vilaukselta myös tekijän. Hannahin todistajanlausunnon myötä mies, John Neville, tuomitaan.

Kymmenen vuotta myöhemmin ensimmäistä lastaan odottava, naimisiin mennyt ja sitä myöten uuden nimen saanut Hannah de Chasting saa kuulla, että aikanaan Aprilin murhasta tuomittu mies on kuollut vankilassa. Sitten Hannahille selviää, että rikoksesta tuomittu mies ei ehkä ollutkaan syyllinen. Hannah ryhtyy selvittämään, mitä menneisyydessä oikein tapahtui. Hannah tajuaa, että murhaajan täytyy olla joku tuttu. Epäilyksen alle asettuu vuorotellen ystäviä ja tuttavia menneisyydestä kuin myös oma aviomies Will.

Ruth Ware taitaa vetävän psykologisen trillerin kerrontakikat. Ihmissuhdedraamat Waren romaaneissa muistuttavat chicklit-genreä, mutta jännityksen ystäville ne silti tarjoavat menevää viihdettä.

Ruth Ware: Huonetoveri
The It Girl
Suom. Elina Koskelin
2023, Otava
475s.
Kansi: Tiia Javanainen

Jätä kommentti