Mary Higgins Clark: Niin kuluu aika

Jännityksen klassikoihin kuuluvan Mary Higgins Clarkin trillerin päähenkilö on adoptoitu tv-toimittaja Delaney Wright. Hän ryhtyy selvittämään biologisen äitinsä olinpaikkaa aikuisena, samaan aikaan kun työelämässä hän joutuu raportoimaan kiivastahtisesta murhaoikeudenkäynnistä.

Oikeudenkäynti liittyy Alzheimeria sairastaneen miljonäärin murhaan, joka kerää paljon julkisuutta. Vaikuttaa ilmeiseltä, että murhan takana on miljonäärin vaimo Betsy Grant, mutta Delaney ei kuitenkaan usko vaimon syyllisyyteen ja tekee toimittajantyönsä ohella murhan selvitystyötä.

Tällaisista aineksista Higgins Clark on rakentanut jännitysromaaninsa, joka pyrkii sekoittelemaan päähenkilönsä henkilökohtaista ja työelämää varsin tavanomaisella tavalla. Kiinnostavaa kyllä, Delaneyn tapauksessa hänen työelämänsä tuntuu melkeinpä vetävämmältä juonikuviolta kuin adoptioäidin etsintä. Higgins Clark osaa jännityksen kasvattamisen ja yllättämisen taidon, molemmat perus-dekkaristin hyveitä, mutta kokonaisuus jää silti lopulta melko vaisuksi.

Mary Higgins Clark: Niin kuluu aika
2017, Tammi
300s.
Kansi: Aihio Design

Jätä kommentti