Katie Lowe: Graham Cattonin murha

Hannah Catton on psykiatri, joka löytää puolisonsa Grahamin murhattuna. Hannah satuttaa tilanteessa päänsä eikä muista tapahtuneesta mitään. Pian rikoksesta vangitaan murtovaras Mike Phillips, joka kuitenkin vakuuttaa syyttömyyttään. Phillips saa kuitenkin tuomion ja Hannah pääsee jatkamaan elämäänsä. Vuosikymmen myöhemmin Hannah on niin tehnytkin: vierellä on uusi puoliso ja lapsi sekä uusi elämä uudessa kaupungissa.

Sitten toimittaja Anna, joka pyörittää suosittua true crime -podcastia, kiinnostuu Cattonin tapauksesta. Hän uskoo, että murhan takana on Hannah ja alkaa penkoa tapausta ja Hannahin menneisyyttä juuria myöten. Minkälaisia salaisuuksia Hannahin tarinaan kätkeytyy?

Lowen psykologinen trilleri ammentaa tutuista ja moderneista aiheista true crime -podcasteineen ja muistinmenetyksineen. Päähenkilön epäluotettavuus tai ainakin vihjaukset siihen suuntaan ovat myös melko käytetty kikka rikoskirjallisuudessa. Lowen trilleri saa kuitenkin pidettyä jännitystä kohtuullisen hyvin yllä ja vetää hyvin.

Katie Lowe: Graham Cattonin murha
The Murder of Graham Ctton
Suom. Kristiina Vaara
2021, Gummerus
422s.
Kansi: Holly Macdonald

Jätä kommentti