Katharine Kilalea: Ok, herra Field

Katharine Kilalea on Etelä-Afrikasta kotoisin oleva, sittemmin Lontooseen asettunut kirjailija, jonka esikoisteoksen päähenkilö on niin ikään maahanmuuttaja. Hän on puolestaan muuttanut Lontoosta Kapkaupunkiin. Kertoja, herra Field, on pianisti, joka on murtanut onnettomuudessa ranteensa ja joutunut lopettamaan uransa kesken. Hän saa vakuutusrahoilla kuitenkin ostettu itselleen ja vaimolleen hulppean talon. Kun herra Fieldin vaimo Mimi yllättäen lähtee ja jättää miehensä, kiinnostuu herra Field talonsa, ”Veden Tutkimisen Talon”, rakentajan leskestä Hannah Kallenbachista.

”Kesti aikansa, ennen kuin ihastukseni Hannah Kallenbachiin kehkeytyi sellaiseksi päähänpinttymäksi kuin mitä siitä tuli. Se alkoi unitilassa tai koettaessani keksiä keinoja saada unta.”

Romaani seuraa herra Fieldin muuttumista yksinäiseksi, vainoharhaiseksi, pikkuhiljaa kaiken menettäväksi mieheksi. Romaani kuvaa kielellisesti kiinnostavasti tätä prosessia sisällyttäen mukaan paljon myös arkkitehtuuria, taidetta ja musiikkihistoriaa. Ok, herra Field on hivenen outo, mutta samaan aikaan kiehtova esikoisteos.

Katharine Kilalea: Ok, herra Field
Ok, Mr Fields
Suom. Erkki Vainikkala
2022, Poesia
193s.
Kansi: Olli-Pekka Tennilä

Jätä kommentti