David Lagercrantz: Mies pimeästä

David Lagercrantz tunnetaan ehkä parhaiten kuuluisan ruotsalaisen Millennium-rikosdekkarisarjan jatkajana niiden ”isän” Stieg Larssonin menehdyttyä yllättäen. Mies pimeästä on kuitenkin aivan uusi tarina, joka ei enää jatka Millennium-sarjaa.

Uusi tarina sijoittuu niin ikään Tukholmaan. Jalkapalloerotuomari Jamal Kabir hakataan kuoliaaksi metsässä, mutta syylliseksi epäilty ei ehkä olekaan syyllinen. Rikosta alkaa selvitellä omalaatuinen persoona, psykologian professori Hans Rekke yhdessä tuoreen, nuoren poliisin, chileläistaustaisen Micaela Vargasin kanssa.

Poliisimestari oli idiootti. Täysin turhanpäiväistä paskaa kaikki tyynni.”

Parivaljakolla on molemmilla omat erikoisuutensa ja nyrjähtäneet taustansa, joten yhdessä he muodostavat hieman vinksahtaneen, mutta tietenkin varsin tehokkaan rikostutkijatiimin. Micaela tulee lähiöstä ja hänen veljillään Simónilla ja Lucasilla on huumeongelmia. Rekke on puolestaan Östermalmin yläluokkaisesta kaupunginosasta. Kahden erilaisen taustan ja kulttuurin yhteentörmäys on teema, josta Lagercrantz repii paljon irti.

Erotuomarin murhamysteeriin sekoittuu lopulta monenlaisia kansainvälisiä kuvioita aina CIA:sta Talibaniin. Loppujen lopuksi juoni on vauhdikas, mutta kiinnostavinta on rikosta selvittävien keskinäinen kemia ja henkilöhistoriat.

Osallistun kirjalla Helmet 2023 -lukuhaasteeseen #33 (kirja, jonka voit lukea kerralla alusta loppuun).

David Lagercrantz: Mies pimeästä
Obscuritas
Suom. Outi Menna
2021, WSOY
458s.
Kansi: Jonas Haage

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s