Liza Marklund: Rautaveri

Liza Marklundin kuuluisimman päähenkilön, toimittaja Annika Bengtzonin tarina päättyy tähän sarjan 11. dekkariin. Annikan sisko Birgitta on kadonnut. Birgitta on ollut yhteydessä Annikaan vähän ennen kuolemaansa, vaikka muutoin siskokset eivät ole hirveästi olleet tekemisissä ja Annika on muutenkin etääntynyt lapsuudenperheestään, eikä mielellään muistele elämäänsä osana sitä. Annikalla on työn alla rikosjuttuja, niin eräs vanha tapaus kuin tuore oikeudenkäyntikin. Samaan aikaan Bengtzonin työpaikalla puhaltavat muutoksen tuulet. Kvällspressenin printtiversiota ollaan lopettamassa.

Annikan henkilökohtaisessa elämässä hän kamppailee myös paniikkikohtauksia vastaan. Lisäksi hän joutuu setvimään suhdettaan ex-mieheensä ja lastensa isään Thomasiin. Annika itse seurustelee Thomasin entisen pomon kanssa, mikä ei varsinaisesti helpota ex-parin välejä.

Rautaveri pyrkii nivomaan Annikan tarinaa päätökseen, muttei loppujen lopuksi ehkä onnistu tekemään sitä erityisen mieleenpainuvasti. Tarina, kuten päähenkilökin, tuntuu olevan melko loppuunpalanut. Sinänsä harmillista, että Annikan tarina päättyy, sillä hän on dekkarimaailmassa poikkeuksellisen aito, moniulotteinen ja kiinnostava päähenkilö.

Liza Marklund: Rautaveri
Järnblod
Suom. Sirkka-Liisa Sjöblom
2015, Otava
333s.
Kansi: Amanda Aspeborg

Advertisement

Yksi kommentti artikkeliin ”Liza Marklund: Rautaveri

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s