Elly Griffiths: Januksen kivi

Elly Griffithsin arkeologisankari Ruth Galloway päätyy tutkimaan norwichilaisen työmaan jäänteitä, jotka osoittautuvat pienen lapsen luiksi. Käy ilmi, että talo, jonka alta luut löytyvät on aikoinaan toiminut lastenkotina. Ensisilmäyksellä historialliselta löydökseltä vaikuttava tapaus saakin uusia näkökulmia, kun epäilykset luiden tuoreudesta heräävät. Ruth alkaa selvittää tapausta etsivä Harry Nelsonin kanssa. Vaikuttaa, että löydöksen takana saattaa sittenkin olla tuoreempi rikos kuin miltä aluksi vaikuttaa.

Gallowayn suhteet ovat aina Griffithsin kirjasarjassa vähintään rikoksia yhtä suuressa osassa. Tällä kertaa pureudutaan esimerkiksi Nelsonin ja Ruthin väliseen suhteeseen. Käy myös ilmi, että Ruth on raskaana.

Lapsiin kohdistuvat rikokset ovat aina karmivia oli dekkarisarja mikä hyvänsä. Griffithsinkään jännitystarinoissa ne eivät ole vieraita. Hän kuitenkin välttää pahimman mässäilyn rikoksilla. Jos jotain dekkarisarjaa voisi kutsua suhteellisen mukavanleppoisaksi, sellainen varmaan olisi juuri Griffithsin Ruth Galloway -sarja.

Elly Griffiths: Januksen kivi
The Janus Stone
Suom. Anna Lönnroth
2017 (2010), Tammi
334s.
Kansi: Markko Taina

Jätä kommentti