Petja Lähde: Yksi neljästä

Yksi neljästä on Petja Lähteen ensimmäinen dekkari. Sen pääosassa on rikoskonstaapeli Terhi Nuora. Keski-ikäinen Nuora elää parikymppisen, pelimaailmaan sulkeutuneen poikansa kanssa, mutta kaksikon välit ovat etääntyneet. Tarinan edetessä Taneli-pojalle selviääkin häntä itseään koskeva salaisuus menneisyydestä.

Dekkari seuraa kahta erillistä rikoslinjaa, jotka tietenkin jossain vaiheessa linkittyvät myös toisiinsa. Anders Kantanen löytyy muovipussiin tukehtuneena kotoaan. Toisaalla radiojuontaja Kalle Talvitie löytyy niin ikään tukehtuneena omalta kotisohvaltaan. Alussa on myös kohtaus elävältähautaamisesta.

Tätä rikosvyyhtiä Terhi Nuora lähtee selvittämään työparinaan Panu Tammi -niminen poliisi. Lähteen luoma Terhi Nuora on virkistävän reipas päähenkilö, joka ei jää surkuttelemaan tilannettaan, vaikka kaikki ei suju kotirintamallakaan. Itse rikosjuoni, tai -juonet, sen sijaan välillä vievät melko mutkikkaillekin teille ja uskottavuudenkin rajoja koetellaan. Lähteen dekkariavauksessa on kuitenkin myös imua.

Petja Lähde: Yksi neljästä
2023, Gummerus
303s.
Kansi: iStockphoto

Jätä kommentti