Emma Stonex: Majakanvartijat

Tosipohjainen mysteeri kuljettaa 1970-luvun alkupuolelle ja Cornwallin saaristoon pienelle majakkasaarelle. Kolme majakanvartijaa, Arthur Black, William Walker ja Vincent Bourne, katoaa majakasta, joka on lukittu sisäpuolelta. Jäljelle jäävät vain pystähtyneet kellot ja syömättä jäänyt ateria. On kuin majakanvartijat olisivat kadonneet kuin tuhka tuleen, jälkiä jättämättä. Lokikirjoissa on merkintöjä myrskystä, mutta sää on ollut poikkeuksellisen selkeä.

Kaksikymmentä vuotta myöhemmin kirjailija Dan Sharp kiinnostuu tapauksesta ja ryhtyy selvittämään mysteeriä. Vuosien saatossa tarinaa ovat seuranneet monenlaiset spekuloinnit ja huhut. Sharp kiertää haastattelemassa majakanvartioiden puolisoja ja muita läheisiä päästäkseen totuuteen kiinni.

Mysteeriä kuoritaan auki vahvatunnelmaisessa romaanissa hitaanpuoleisesti, välillä 1970-luvun tapahtumiin palaten, välillä kirjailijatyön selvityksen kautta vuosikymmeniä myöhemmin. Stonex pureutuu henkilöhahmoihinsa huolellisesti ja tarjoaakin oivallisen lukuromaanin.

Emma Stonex: Majakanvartijat
The Lamplighters
Suom. Anuirmeli Sallamo-Lavi
2022, Otava
379s.
Kansi: Max Ellis

Jätä kommentti