Tiina Tuppurainen: Sinä olet perheeni

Anna-Liisa on yksinäinen keski-ikäinen nainen, joka on menettänyt kumppaninsa Marjatan. Eräänä päivänä hän tutustuu tahollaan eronneeseen ja työttömäksi jääneeseen Tarjaan. Yhdessä he löytävät toisistaan yhteyden. Kolmas tarinan seuraama henkilö on Jasu, joka on eron jälkeen joutunut palaamaan vanhempiensa luokse asumaan velkaantuneena.

”’En mä ole osannut jotenkaan kohdata tuota sun elämäntyyliä. Ajattelin, että se menee varmaan jossain vaiheessa ohi.’ ’Äiti, tällainen mä olen, ei tää mene ohi.’”

Tuppuraisen romaanissa epätodennäköiset, yksinäiset ihmiset osuvat toistensa kaistoille ja löytävät rakkauksia ja ystävyyksiä. Se kuvaa samansukupuolisten välisiä suhteita ja ennen kaikkea myös ikääntyneiden naisten välisiä suhteita, mitä ei kovin usein kaunokirjallisuudessa näe. Kuten nimikin kertoo, perheen voi myös valita muodostaa niiden kanssa, jotka tuntuvat läheisimmiltä.

Tuppuraisen usein ennemmin selittävä kuin näyttävä tyyli vaivaa myös hieman tätä romaania, mutta yksinäiset ihmiset yhdistävä tarinankuljetus pääosin muutoin soljuu kauniisti.

Tiina Tuppurainen: Sinä olet perheeni
2022, Otava
271s.
Kansi: Sanna-Reeta Meilahti

Jätä kommentti