Lisa Jewell: Sitten hän oli poissa

Brittikirjailija Lisa Jewellin jännitysromaanit ovat vahvasti nykyajassa kiinni, viihteellisiä ja pihdeissään hyvin pitäviä. Laurel Mack on tämän tarinan päähenkilö, äiti, jonka 15-vuotias tytär Ellie eräänä päivänä katoaa. Laurel ei toivu menetyksestään ja surustaan ja lähes unohtaa toiset lapsensa, Hannan ja Jaken.

Eräänä päivänä Laurel tapaa hurmaavan Floydin ja alkaa seurustella tämän kanssa. Floydillakin on lapsia, joista yksi, Poppy, kuitenkin näyttää aivan Ellieltä. Odottamaton kohtaaminen repii auki menneisyyden haavat ja muistot.

Poppy ei tiedä, Laurel ajattelee, että normaali lapsuus ei ole tällainen. Etteivät kiiltävät rusettikengät ja silmien pyörittely toisille lapsille ole täysikasvuisuuden merkkejä vaan merkkejä siitä, että kasvamisen portailta on puuttunut koko joukko askelmia.”

Jewellin psykologinen jännäri onnistuu pitämään mukanaan. Se kätkee sisäänsä salaperäisyyttä ja yllättäviäkin juonikuvioita. Virkkeet ovat yksinkertaisia ja tarinassa ilmaa. Kepeää, viihteellistä ajanvietettä jännitystarinoiden ystäville.

Lisa Jewell: Sitten hän oli poissa
Then she was gone
Suom. Karoliina Timonen
2017, WSOY
404s.
Kansi: Maria Sundberg

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s