Eva Frantz: Tästä pelistä pois

Eva Frantzin Anna Glad -dekkari hyppää jääkiekon maailmaan. Jääkiekkolegenda Samuel Lindberg on palannut nimeämättömään suomenruotsalaiseen kaupunkiin vuosien Yhdysvalloissa asumisen jälkeen. Chicagosta kotoisin oleva vaimo Alison ei kuitenkaan meinaa sopeutua uuteen kotimaahansa. Pariskunta on puhunut lasten hankinnasta, mutta uusi tilanne tuo molemmista esiin uusia puolia.

Konstaapeli Anna Glad päätyy selvittämään myös erästä pyörätiehanketta vastustaneen Börje Bohmanin katoamista sekä erikoista tapausta, jossa erään äidin vaunuista löytyykin yllättäen vieras vauva. Lisämaustetta tarinaan tuo, että Anna on itse raskaana. Lasten, äitiyden ja lapsihaaveiden ympärille kietoutuukin moni tarinan juonilinjoista.

Frantzin dekkareissa selvitellään katoamisia ja rikoksia, mutta niissä ollaan myös poikkeuksellisen paljon kiinni tavallisessa elämässä. Ihmissuhdekiemuroissa viipyillään, ja rikokset ovat useammin kesyjä kuin erityisen raakoja tai väkivallalla mässäileviä. Frantz tarjoileekin virkistävästi astetta syvempää pureutumista ihmiskuvaukseen kuin perusdekkareissa yleensä on tapana.

Eva Frantz: Tästä pelistä pois
För han var redan dö
Suom. Ulla Lempinen ja Arja Kantele
2020, S&S
383s.
Kansi: Emma Strömberg

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s