Elly Griffths: Aavekentät

Aavekentät jatkaa suosittua Ruth Galloway -dekkarisarjaa. Tällä kertaa brittiläinen arkeologi pääsee tutkimaan sodanaikaista lentokoneen hylkyä, josta löytyy ruumis. Ruth selvittää, että kyseessä ei ole tavallinen lento-onnettomuus ja alkaa yhdessä poliisituttaviensa kanssa selvittää, mikä rikos tapauksessa on taustalla. Tarinaan sekoittuu myös tunnettu Blackstockin suku, jonka alueelta alkaa löytyä ruumiita.

Galloway-dekkarit keskittyvät murhamysteerien ohella yhä enenevässä määrin myös Ruthin ja muiden dekkarisarjan sankareiden yksityiselämään. Tällä kertaa käy ilmi, että rikospoliisi Harry Nelsonin vaimolla Michellellä on suhde.

Mitä hänen pitäisi tehdä? Hän ei osaa kuvitella itseään juoruamassa Nelsonille. Juoruajalle ei koskaan käy hyvin tällaisissa tilanteissa, eikä hän sitä paitsi edes tiedä, mitä Michellen ja Timin välillä on tekeillä, jos mitään.”

Suhdekuviot tuovat Griffithsin romaaneihin toisaalta todenmakuista arkielämää vastapainona synkille rikostarinoille. Samalla ne kuitenkin äityvät välillä saippuaoopperamaisiksi ihmissuhdedraamoiksi, mikä hieman verottaa dekkarisarjan vetovoimaa.

Elly Griffths: Aavekentät
The Ghost Fields
Suom. Anna Kangasmaa
2020, Tammi
352s.
Kansi: Markko Taina / Chris Winsor

Jätä kommentti