Clare Mackintosh: Panttivanki

Brittiläisen Clare Mackintoshin romaanin tapahtumat sijoittuvat lentokoneeseen ja lennolle Lontoosta Sydneyyn Australiaan. Uuden konetyypin neitsytlennolla matkustaa lentoemäntä Mina sekä joukko lennolle kutsuttuja silmäätekeviä. Kun kone on noussut ilmaan, Mina saa tekstiviestin, jossa kerrotaan että kone ei tulisi ikinä saapumaan määränpäähänsä. Viestin lähettäjä haluaa värvätä Minan avukseen ja tietää hyvin, millä keinoin saada Mina tottelemaan.

Lennon jännittävien tapahtumien rinnalla seurataan Minan yksityiselämää työn ulkopuolelta. Käy ilmi, että hän on naimisissa Adamin kanssa, mutta liitossa on omat ongelmansa. Heillä on yhdessä 5-vuotias adoptiotytär Sophia, joka nousee koko tarinan keskiöön. Sophia on ikäisekseen poikkeuksellisen terävä, mutta hänellä on käytösongelmia, jotka stressaavat Minaa jo ennen järkyttäviä tapahtumia lennolla.

Mackintoshin trilleri rakentaa sujuvasti juonta ja pitää otteessaan. Alkupuolella keskitytään taustoittamaan päähenkilöitä, mutta varsinaiset tapahtumat laajenevat myös yli perheyksikön. Aivan loppusivuille asti on luvassa yllättäviä käänteitä.

Clare Mackintosh: Panttivanki
Hostage
Suom. Marja Luoma
2021, Gummerus
419s.
Kansi: Jenni Noponen / Shutterstock/Jag-Cz

Jätä kommentti