Asta Olivia Nordenhof: Löysää rahaa

Asta Olivia Nordenhofin pieni teos on siitä erikoinen tapaus, että jo sitä lukiessa käy ilmi, että se on ensimmäinen kirja peräti 7-osaisesta Scandinavian Star -kirjasarjasta. Lopussa on jopa lueteltu seuraavien osien nimet. Erityinen tapaus se on muutenkin.

Romaanin kertoja näkee bussin ikkunasta miehen, jolle hän kokoaa elämän pienistä vihjeistä. Tuon elämän keskiössä on aviopari Kurt ja Maggie, joilla on heikot lähtökohdat elämään, mutta jotka löytävät yhdessä myös onnea. Maggie haalii tavaraa, Kurt haaveilee rikastumisesta. Kertoja maalailee lukijalle katsauksen Maggien ja Kurtin lapsuuteen, nuoruuteen ja rakkauksiin, haaveisiin ja haavoihin.

Tarinan keskiöön asettuu Tanskan ja Norjan välillä liikennöivä Scandinavian Star -lautta, jolla sattuu vuonna 1990 tuhoisa tulipalo, joka vaatii 159 ihmisen hengen. Tulipalon taustalla vaikuttaa olevan petos. Tätä vyyhtiä Nordenhof kuvaa kiehtovalla tavalla, tarkoilla, ekonomisilla virkkeillä, jotka ovat samaan aikaan tiiviitä ja paljonpuhuvia. Romaanille jää innolla odottamaan jatkoa.

Asta Olivia Nordenhof: Löysää rahaa
Penge på lommen (Scandinavian Star Del. 1)
Suom. Aino Ahonen ja Vappu Vähälummukka
2021, Teos
146s.
Kansi: Eevaliina Rusanen

Jätä kommentti