Hervé Le Tellier: Poikkeama

Lento Pariisista New Yorkiin joutuu myrskyn silmään. Kone onnistuu kuitenkin laskeutumaan turvallisesti. Kolme kuukautta myöhemmin täsmälleen sama kone joutuu uudestaan myrskyyn ja päätyy laskeutumaan New Yorkiin, jossa viranomaiset kuitenkin eristävät sen miehistön ja matkustajat. Heitä ryhdytään tutkimaan ja samalla lukija pääsee tutustumaan syvemmin lentojen omituisiin matkalaisiin.

Heistä löytyy syöpään sairastunut David, charmantti Victor Miesel, kasvisravintoloitsija Blake ja yksinhuoltaja Lucie, muiden muassa. Kahden lennon välissä ihmisille on kuitenkin tapahtunut erilaisia asioita. Kahden eri todellisuuden välillä myös ihmisten elämät ovat ottaneet joko harppauksia eteenpäin tai taaksepäin. Toiset saavat uusia mahdollisuuksia, toiset menettävät niitä.

Omituista ilmiötä kutsutaan tutkimaan joukko asiantuntijoita, muun muassa matemaatikoita. Poikkeamalle ei kuitenkaan tunnu löytyvän selitystä. Tieteisfantasiassaan Le Tellier keskittyy kuitenkin romaanissaan ennen muuta ihmisiin, joista löytyy monenlaisia ulottuvuuksia.

Hervé Le Tellier: Poikkeama
L’anomalie
Suom. Lotta Toivanen
2023 (2020), WSOY
295s.
Kansi: Marlies Visser / Getty Images, Krunja Photography

Jätä kommentti