Sadie Jones: Käärmeet

Sadie Jonesin romaanin keskiössä on vanha kartano, jonne asettuvat lomailemaan myös päähenkilöpariskunta Bea ja Dan. Lontoolainen nuoripari päättää ottaa irtioton arkisista askareistaan ja suunnata Eurooppaan, jossa Bean huumekoukussa rimpuileva Alex pyörittää ränsistynyttä huoneistohotellia. Bea ja Alex tulevat varakkaasta suvusta, mutta välit vanhempiin ovat tulehtuneet. Kun vanhemmat sitten pölähtävät paikalle seuraa erinäisiä ongelmia.

Pariskunnasta Dan tulee vaatimattomammista oloista ja haaveilee taiteilijanurasta. Hän ei voi ymmärtää, että Bea ei suostu ottamaan isältään vastaan rahaa, vaikka pariskunnalla olisi sille käyttöäkin. Yllättävän kokoonpanon kohtaaminen kartanolla johtaa käänteisiin, joiden myötä he löytävät itsensä keskeltä tragediaa ja pian poliisi kolkutteleekin ovella. Paratiisiin on luikerrellur käärmeitä, mutta keitä he ovatkaan?

Sadie Jones ammentaa tarinaansa goottilaisen kauhun elementeistä, mutta mysteerin sijaan tarinan keskiössä ovat perhesuhteet ja ihmisten väliset jännitteet. Tarina ei säkenöi omaperäisyydellään, mutta psykologisen jännitteen Jones onnistuu pitämään yllä.

Sadie Jones: Käärmeet
The Snakes
Suom. Sari Karhulahti
2020, Otava
456s.
Kansi: Marc Atkins

Jätä kommentti