Anni Saastamoinen: Ja mutta että sitten

Anni Saastamoisen romaani kertoo kahden ihmiset epätodennäköisestä kohtaamisesta ja yllättävästä läheisyydestä. Luigin avioliitto on päättynyt ja hän muuttaa asumaan yksin. Laila suree kuollutta ystäväänsä Mirvaa. Molemmilla on omanlaisensa menetys takana ja vaikeuksia pukea surua mihinkään hyväksyttävään muottiin. Saastamoisen romaani kertoo lohdusta, jota näistä kahdesta erilaisesta surutarinasta piirtyy esiin. Romaani kuvaa tarinaa molempien päähenkilöiden näkökulmista, minä-muodossa.

Saastamoisen tarina kertoo surusta ja yksinäisyydestä, mutta siinä on myös paljon huumoria. Hieman samaan tapaan kuin Saastamoisen aikaisemmassa romaanissa Sirkka. Esimerkiksi Luigi on tosiaan saanut nimensä Mario Bros -videopelin mukaan. Siinä missä Sirkka viljeli paljon lakonista, tosikkomaisuudesta ammentavaa huumoria, on Saastamoisen toinen romaani kuitenkin astetta vakavamielisempi, jos kohta hieman keveämpi yhtä aikaa.

Kaiken kaikkiaan romaani jättää hieman valjun maun ja pelkistyy melko tavanomaiseksi kuvaukseksi menetyksistä ja toivosta niiden jälkeen.

Anni Saastamoinen: Ja mutta että sitten
2022, Gummerus
218s.
Kansi: ei mainittu

Jätä kommentti