Ritva Hellsten: Anna minulle nimi

Nuori Malla haaveilee taiteilijan urasta. Opiskeluaikanaan hän kuitenkin tutustuu uskonnolliseen yhteisöön, josta löytää elämälleen suunnan. Uskonyhteisössä naisen paikka on miehelle alisteinen ja omat unelmat tulee siirtää syrjään. Näin käy myös Mallan taiteilijan urahaaveille. Malla tutustuu yhteisössä mieheen, jonka kanssa päätyy naimisiin ja perustamaan perheen.

Neuvostoliitto on saatanan välikappale. Kommunismi ja ateismi ovat länsimaiden pahin uhka, ja koko maailman. Tästä oltiin vinttihuoneistossa yhtä mieltä.”

Vuosia myöhemmin, kun lapsikin on jo kasvanut teini-ikäiseksi, Malla alkaa kokea kaipuuta omaa itseään kohtaan. Omien haaveiden tukahduttaminen ei enää ole mahdollista ja niinpä Malla alkaa pikkuhiljaa irtautua niin liitostaan kuin uskonyhteisöstäkin ja kurottelemaan kohti elämää, jossa joku muu ei päätä hänen puolestaan.

Ritva Hellstenin kirjoissa päähenkilö on useimmiten yksi nainen, ja niin tälläkin kertaa. Hän luottaa vahvaan henkilökuvaukseen. Mallastakin piirtyy kerronnassa kokonainen ihminen, jonka ajatuksia ja luonnetta Hellsten kuvaa herkin vedoin.

Ritva Hellsten: Anna minulle nimi
2022, Aviador
211s.
Kansi: Satu Enstedt

Jätä kommentti